Anem millorant, però cal fer més encara

'El lema pel dia mundial sense fum de l'OMS 'El Tabac, una amenaça per al medi ambient' ens interpel·la a tothom per què no tenim planeta B'

Hem avançat molt en el control del tabaquisme. Tenim dades que demostren que cada vegada hi ha més gent que deixa el tabac. En l'enquesta feta a 1.305 persones de 15 anys o més, de la Setmana Sense fum 2022 a Catalunya, el 34% són exfumadors, el 12% són fumadors diaris i un 6% fumen ocasionalment. Destaca el fet que entre la població juvenil, el 70% declara que no ha fumat mai.

Anem millorant, però cal fer més encara en el control del tabac per motius ecològics. El lema pel dia mundial sense fum de l'OMS El Tabac. una amenaça per al medi ambient ens interpel·la a tothom per què no tenim planeta B, els plàstics d'un sol ús s'han d'eliminar, hem de millorar la qualitat de l'aire, del terra i de l'aigua.

Doncs, per què no eliminen els filtres de les cigarretes, que són un plàstic d'un sol ús? Sabem que 2 de cada 3 burilles queden a terra. Que una burilla contamina 50 litres d'aigua. Sabem que per fabricar 300 cigarretes hem de tallar 8 arbres i la fabricació i consum de tabac comporta l'emissió de centenars de tones de CO₂ al medi.

El cultiu del tabac és un monocultiu que empobreix el sol a on es cultiva, requereix grans extensions, utilitza pesticides, molta aigua, intoxica als treballadors (patologia del tabac verd) i genera pobresa i explotació infantil en els països productors. Felicitem a tots els que han sabut deixar el tabac i animem a fer que tothom i en especial els joves que s'impliquin de manera ferma a protegir la vida i el planeta, no consumint tabac ni nicotina, pels motius esmentats i esdevinguin un exemple per a tothom.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem