Anem a Sant Medir?

'Des que tinc ús de memòria he anat amb la meva família a gaudir de la diada. El que més enyoro és gaudir-la amb els meus avis, ja desapareguts'

Ja és aquí Sant Medir, la festa del copatró de Sant Cugat. Aquest any cau en diumenge, això vol dir molta més gent a l'aplec. Des que tinc ús de memòria he anat amb la meva família a gaudir de la diada. El que més enyoro és gaudir-la amb els meus avis, ja desapareguts.

Més info: Sant Medir 2024 a Sant Cugat: totes les activitats

El Tomàs Grau i el Vicente Troyano eren de la Penya Regalèssia, un grup d'amics, tots homes, que es reuneixen per preservar el patrimoni de la ciutat. Han restaurat ermites, com la de Sant Adjutori, Sant Crist i Sant Domènec; fonts i camins de Collserola, van estar al càrrec del rellotge del campanar i es cuiden d'organitzar, juntament amb l'Ajuntament, l'aplec de Sant Medir. També van recuperar, després de la Guerra Civil, moltes tradicions i festes de la ciutat com el Ball de Gitanes, les Sardanes i els Bastoners.

El meu avi, el Tomàs, escrivia al TOT records sobre la memòria de la ciutat. Quan parlava de l'aplec, explicava que quan era jove anaven amb carro i feien el ball a l'era de la masia i després pujaven fins a Vista Rica on feien l'arròs en família. Records llunyans que si els mantenim, preservem les tradicions nostrades, com deia el Tomàs.

Després de 84 anys de Penya Regalèssia, actualment només hi queden 8 homes, tots ells molt grans, i que en realitat només en són 4 els que segueixen actius. Però la pregunta és: I ara, què passarà amb la continuïtat de la Penya? Potser s'hauria de fer una crida per recuperar aquell esperit de la Penya actualitzant-lo als temps d'avui i incorporant dones! Aquí ho deixo... Ens veiem a l'aplec. Bon sant Medir!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem