Aquest estiu la Sanitat tornarà a patir una sequera

'Tot això comportarà el tancament de llits i quiròfans hospitalaris, així com la reducció d'horaris o tancament de molts CAPs'

Ja hem entrat a l'estiu, i de nou arriben mals averanys, especialment pel que fa a la sanitat. La sequera, que ens ha tingut preocupats tot l'any, sembla que es va solucionant pel que fa al clima, però no es pot dir el mateix de la sanitat.

El conseller en funcions ja ens va advertir fa unes setmanes que la situació seria complicada: no es podrien fer les substitucions del personal mèdic o d'infermeria per falta de personal o de pressupost. És estrany, perquè aquesta situació era perfectament previsible, ja que el personal és el mateix de l'any passat i el pressupost també.

Tot això comportarà el tancament de llits i quiròfans hospitalaris, així com la reducció d'horaris o tancament de molts CAPs. Aquesta situació es repeteix any rere any, però la novetat és que aquest any s'ha avançat al juliol, cosa que en els grans hospitals es traduirà en una disminució de l'activitat en més del 30%, amb els consegüents endarreriments en les intervencions.

Així doncs, la sanitat, els sanitaris i els pacients tornen a estar en peu de guerra, amb manifestacions constants davant de diferents centres sanitaris i administratius per reclamar més i millor assistència primària, més transparència, més accessibilitat, menys llistes d'espera i millores per al personal sanitari. Res de nou sota el sol.

A Sant Cugat, Marea Blanca, Amnistia Internacional i la Plataforma de Pensionistes han engegat una campanya per demanar exactament el mateix. La novetat és que es podran enviar missatges al departament de Salut per fer demandes, peticions, queixes i compartir experiències en relació amb els dèficits de l'atenció primària. A veure si tenim sort i algú escolta.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem