Ara si, 1 any per a les eleccions

'La majoria del tripartit penja d'un fil, ja que només estan un regidor per sobre de la majoria absoluta i el desgast de govern els podria fer baixar en vots'

En el meu article del mes passat comentava com, si mirem les xifres, estem davant del pitjor govern municipal i la pitjor alcaldessa d'ençà que tenim dades. Com pot afectar això a les eleccions? D'aquí a 1 any estarem immersos en campanya electoral. Al maig del 2023 triarem el nostre proper alcalde o alcaldessa.

És evident que el tripartit ERC-PSC-CUP buscarà reeditar la fórmula de govern i continuar al capdavant del consistori municipal. La seva majoria penja d'un fil, ja que només estan un regidor per sobre de la majoria absoluta i el desgast de govern els podria fer baixar en vots. Tot i això, la més que probable entrada de Sant Cugat en Comú (que aquest cop si anirà en coalició amb Podem) al ple municipal podria mantenir la majoria del govern d'esquerres. Per altra banda, Junts (Que haurà de triar el seu alcaldable en unes primàries entre Vallès, Arriaga i Brugarolas) podria tornar a guanyar les eleccions, però la situació del partit en l'àmbit autonòmic pot fer que perdin alguns regidors.

VOX, amb molt poca implantació actualment a Sant Cugat, podria entrar per primer cop al plenari, el PP ho tindrà probablement més complicat per tornar-hi a ser. Ciutadans haurà de fer valdre la seva experiència i condició de principal oposició constitucionalista a Sant Cugat i vot útil per treure un bon resultat, i treure-li vots també a un PSC que no s'amaga de la seva intenció de continuar governant la ciutat amb un partit radical i antisistema com la CUP. En definitiva, queda un any molt interessant en clau d'eleccions municipals. Algú s'atreveix a fer una porra?

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem