Arbres als patis escolars

La calor en els centres escolars, tant a les aules com als espais d’esbarjo, és un tema recurrent que no se’n deslliura cap municipi, ni gran ni petit, i Sant Cugat n’és un d’ells. Fins fa poc els hiverns eren més llargs, però ens hem traslladat a viure quasi un estiu etern i s'ha agreujat el problema. Si bé és veritat que la nostra ciutat disposa de diverses escoles públiques molt ben equipades, potser s’ha descuidat o no es creia necessari crear espais amb ombra en llocs d’esbarjo.

Veure sortir els infants molls com polls és el més habitual i encara que sí que és veritat que els nens es belluguen molt i suen amb més facilitat, aquest fet genera, en els pensaments dels pares, molts dubtes del que pot succeir en una classe atapeïda de criatures.

Fa temps que es demana que es plantin arbres als patis i si alguns en tenen no solen tenir l’envergadura suficient per parar l’escalfor que hi cau a ple dia. Mirar-los jugar sota un sol de justícia i embetumats de pastes, els més petits, per protegir-los la pell, és un verdader disbarat, i tan fàcil que seria que disposessin d'ombres, amb arbres o sense; amb uns senzills tendals n'hi hauria prou.

Com que el problema de moment ningú l’ha solucionat les autoritats s’han trobat amb una manifestació de pares, mares i avis que amb grans pancartes de lletres ben clares, fan saber que s’espera d’ells. Posats a fer, seria d’agrair que l’Ajuntament considerés posar algun mitjà, en els pics de més xafogor, per regular la temperatura a les aules.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem