L'art i la dona

"És en els darrers 50 anys que la seva funció dins el sector de l'art ha estat reivindicat de manera creixent", diu Balagué

El gènere femení segueix lluitant cada dia per fer-se un lloc dins de la indústria de l'art, com passa també en tots els altres àmbits de la nostra societat. Aquesta és una constant que ha perdurat al llarg de la història. Encara que la imatge de la dona artista és poc popular dins el coneixement col·lectiu, la realitat és que el seu paper dins aquesta indústria no es limita al de musa o model.

Des dels orígens del concepte d'artista, nascut al Renaixement, fins a l'actualitat, els temps en els quals les artistes depenien del suport econòmic del seu pare, el seu espòs o el seu mecenes (que gairebé sempre es tractava d'un home) per a la creació de les seves obres han quedat molt enrere. D'ençà de la creació de les primeres societats d'artistes femenines, es començà un període d'emancipació en aquest àmbit comercial que segueix progressant avui dia.

És en els darrers 50 anys que la seva funció dins el sector de l'art ha estat reivindicat de manera creixent. Impulsores com la pintora mexicana Frida Kahlo, figura artista mundialment coneguda, han estat un referent a l'hora de mostrar que les dones poden ser i són autores d'obres d'altíssima qualitat.

La inquietud i la voluntat de tot aquest col·lectiu fa que sorgeixin diferents plataformes, associacions i entitats que lluiten dia a dia per situar a les dones en el lloc que els correspon tant en el món de l'art com en el social, l'econòmic i el comercial.

Aquest any 2020 l'Associació de Dones Empresàries del Vallès (ADE VALLÈS) amb seu a Sant Cugat, dedicarà les seves activitats al món de l'art, amb l'objectiu de seguir lluitant per tenir-hi un lloc per a totes.

 
Comentaris

Destaquem