ASDI: Orgull de pertinença

Ara fa un any, en el marc de la Festa Major 2010, es presentava el SantCu-ASDI, un modest projecte d'integració a través de l'esport. Ara fa un any, el Sant Cugat Esport FC i l'Associació Pro-Disminuïts Físics i Psíquics de Sant Cugat (ASDI) van proposar la pràctica del futbol a persones i famílies que potser no haguessin tingut mai l'oportunitat de fer-ho. El futbol de Sant Cugat obria les seves portes, per primera vegada, a l'esport adaptat per fer veure una nova realitat a la seva ciutat i facilitar la pràctica de l'esport a persones discapacitades.

Un any després de la seva creació, ens enorgulleix poder anunciar que el SantCu-ASDI ha debutat. Ho va fer en el marc de la Festa Major de Sant Cugat 2011, en un partit amistós de futbol 7 davant el també equip de futbol adaptat del CE Manresa-AMPANS. Era el resultat d’un any de treball dedicat a la integració de la discapacitat, d’un any de vivències molt il·lusionants i engrescadores per a tothom, tant pels components del SantCu-ASDI com per a la resta dels equips del nostre club que, se'ns dubte, han contribuït en l’aprenentatge implícit d’una sèrie de valors força importants en l'educació i formació de tots els components del Club.

La setmana passada va ser un altre esport, la boccia, que en la celebració del primer open estatal, en el que han participat l’equip d’ASDI i 7 clubs més vinguts de tot l’estat, s’ha portat a terme davant la nostra ciutat una nova manifestació del que significa per a tots l’esport adaptat. Va ser una jornada digna de menció, sensible i molt emotiva per a tots els assistents que, de ben segur, perdurarà en la seva memòria. A més, vaig tenir l’honor de, conjuntament amb d’altres persones, poder entregar premis als participants del campionat i us he de dir que la il·lusió viscuda en aquells breus instants pels competidors se’m fa difícil d'explicar. No havia vist fins llavors unes cares d’alegria i felicitat tant especials.

I aquests són solament dos exemples de com es pot arribar a contribuir des del món de l’esport a millorar la nostra societat, des de la solidaritat i amb generositat, i amb la il·lusió de contribuir a fer-la més humana i sensible. Conjuntament amb la resta dels meus companys i companyes de junta, ens sentim molt orgullosos de formar part d’aquesta gran família que som avui ASDI i us encoratgem a que us animeu a participar-hi. L’hem de fer més gran, doncs el projecte ho necessita i s’ho val per si mateix. No dubteu, en cas de necessitar-ho, de la nostra col·laboració.

 
Comentaris

Destaquem