Associacions de veïns

'Un barri sense una associació de veïns forta, és un barri maltractat, i una associació de veïns intervinguda pels partits polítics, és una associació inútil pel barri que representa'

Una associació veïnal és una entitat constituïda per veïnes i veïns amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida del barri en què viuen. Són persones que treballen voluntàriament abanderant reivindicacions populars per a fomentar la cohesió social i per denunciar la degradació ambiental, l'especulació urbanística i qualsevol altra agressió al veïnat. Un barri sense una associació de veïns forta, és un barri maltractat, i una associació de veïns intervinguda pels partits polítics, és una associació inútil pel barri que representa.

Volpelleres és un barri maltractat. L'actuació municipal al barri és paupèrrima: ara canvio uns contenidors de lloc, ara pinto unes línies per organitzar l'estacionament del barri... i els greuges s'acumulen: la construcció d'una escola que no comença mai, la utilització de sol comunitari per usos privatius, l'absència de serveis comunitaris per un barri que suma més habitants que Les Planes i La Floresta, la deixadesa sense vergonya del manteniment del carrer de vianants...

A Volpelleres ens cal una associació veïnal, reivindicativa, despolititzada, al servei de Volpelleres. Tenim una Associació constituïda i en funcionament, cal que els veïns de Volpelleres donem el pas de participar-hi a la mateixa per convertir-la en altaveu de les necessitats del barri i que tombi la mirada dels polítics municipals a un barri ignorat per tots. Fa uns mesos vaig escriure que Volpelleres és una barri de servei pels santcugatencs, cal ara que l'administració local es posi a treballar per dotar dels instruments de cohesió social i desenvolupament que les persones que hi vivim necessitem.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem