Avancem en qualitat de vida

'Ens agradaria que per l'any 2030 tenir guanyada la partida final al tabac evitant que les persones que neixin a partir d'ara no arribin a tenir mai accés al tabac o a la nicotina'

L'any acaba de començar i suposo que tots tenim objectius i propòsits a realitzar. El meu és que l'any sigui profitós i que serveixi perquè la humanitat avanci en qualitat de vida per a tothom. Per això desitjo que aviat tinguem una nova llei del tabac més actualitzada que ens ajudi a prevenir la malaltia i la mort de moltes persones protegint els nostres nens i nenes de l'engany dels nous sistemes d'inhalació de nicotina i que serveixi perquè tots puguem gaudir d'espais comuns i públics lliures de fum.

Dues dades que preocupen i que lamento: l'augment del 5,4% de les morts per càncer de pulmó en dones i que en un o dos anys superarà al càncer de mama i que el 24% de joves entre 12 i 13 anys utilitzen vapers o cigarretes electròniques en Espanya. L'OMS ja ha triat el tema del dia sense tabac de l'any 2024, el qual és "protegir a nenes i nens del dany (addicció, malaltia i mort) que causa la indústria del tabac."

Ens agradaria que per l'any 2030 tenir guanyada la partida final al tabac evitant que les persones que neixin a partir d'ara no arribin a tenir mai accés al tabac o a la nicotina en qualsevol de les formes tan sofisticades que s'estan inventant per aconseguir tenir gent addicta. Per aquest motiu és important que regulem aquests nous dispositius que no són innocus per la salut i si la porta d'entrada al tabaquisme. Espero que en el 2024 avancem en qualitat de vida evitant fumar en les terrasses. Guanyar la partida al tabac és guanyar en salut, en vida, en salvar el planeta i en justícia social.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem