Avantprojecte de Llei de Protecció i Drets dels Animals

"Aquest avantprojecte obert a exposició pública el passat 6 d'octubre, suposa una important renovació de la normativa vigent"

Aquest avantprojecte obert a exposició pública el passat 6 d'octubre, suposa una important renovació de la normativa vigent a Espanya sobre la tinença i atenció d'animals, amb especial atenció als animals domèstics.

És una proposta ambiciosa, de nivell estatal, i que intenta ordenar totes aquelles concepcions anacròniques i males pràctiques que s'han permès durant dècades, que han fet patir i fan patir a tants animals, i que hem denunciat reiteradament les associacions animalistes.

És un document extens per tant impossible de resumir aquí. Però fem menció d'algunes de les prohibicions que ens semblen rellevants i que tant afecten l'activitat de la nostra entitat en tant que sofrim les conseqüències. Es planteja per tant prohibir:

- Maltractar-los o agredir-los físicament, així com sotmetre'ls a tracte negligent o qualsevol pràctica que els pugui produir sofriments, danys físics o psicològics.

- Mantenir de manera permanent als animals en terrasses, balcons, terrats, trasters, soterranis, patis i similars o vehicles.

- La posada en llibertat o introducció en el medi natural d'exemplars de qualsevol animal domèstic.

- Deixar sense supervisió a qualsevol animal de companyia durant tres dies consecutius i, en el cas de l'espècie canina, aquest termini no podrà ser superior a vint-i-quatre hores consecutives.

- La comercialització, donació o lliurament en adopció d'animals no identificats conforme a la normativa vigent.

Tots els que tingueu una mirada noble, justa i empàtica cap als animals us recomanem la seva lectura. El podeu trobar en el següent enllaç.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem