Avui

"Els pensionistes de Sant Cugat, a més de preocupar-nos pel món on els tocarà viure als nostres néts, avui seguim capficats en millorar la vida present dels sancugatencs"

Crec que no estem prenent consciència de l’etapa que ens està tocant viure, quelcom que se sembla a un veritable canvi de civilització. S’està gestant davant dels nostres nassos una Segona Guerra Freda que enfronta dos blocs ben difinits.

I això en un moment en què es fa necessari un canvi en els nostres hàbits de consum que el planeta ens exigeix. Em temo que aquesta Guerra Freda que s’apropa ens restarà recursos per allò que ens importa: sanitat, educació i sosteniment social, amb un transvasament de recursos econòmics per tal d’enfortir militarment el “nostre bloc”.

Els pensionistes de Sant Cugat, a més de preocupar-nos pel món on els tocarà viure als nostres néts, avui seguim capficats en millorar la vida present dels sancugatencs.

Estem treballant en diversos fronts, però avui tocarem un de molt important per al nostre col·lectiu conformat amb gent gran: la Sanitat Pública.

No em referiré a les pèssimes condicions en què ha quedat l’assistència sanitària pública després de la pandèmia. Vull cridar l’atenció al fet que per tal de ser atesos per determinats especialistes mèdics així com per realitzar determinades proves mèdiques, hem de desplaçar-nos a la Mútua en tren o en cotxe amb un cost que no es menor.

Em pregunto, el servei sanitari públic no hauria de realizar-se en el nostre àmbit territorial?

La Mútua de Terrassa, que es defineix sense finalitat de lucre, no és la que hauria de dotar el territori dels mitjans necessaris per no obligar els seus pacients a traslladar-se a Terrassa?

Argumentaran que calen inversions de les que no disposen. No les té per a la Sanitat Pública, en canvi si que la van tenir para muntar Àptima, un centre clínic d’atenció privada a Sant Cugat.

Es podria utilitzar el citat centre clínic per tal que els metges dels nostres Caps hi puguessin derivar a especialistes i proves mèdiques. La inversió ja està feta, només falta renunciar a una part del lucre producte de la seva faceta privada, per cedir part del servei a l’atenció pública.

És una idea.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem