Baixa la natalitat

'El sacrifici que comporta la criança dels petits i que anys enrere veiem natural, avui s'estudia damunt d'una balança i es valora la part positiva i negativa que pot repercutir en la parella'

Sembla que el decreixement de la natalitat també ha arribat a Sant Cugat i costa de creure, perquè, si passegem pel centre, veiem els carrers plens de pares joves amb criatures que corren amunt i avall, però és clar, pot ser que ens enganyi la vista perquè a la resta dels espais de la ciutat no hi ha la mateixa concentració d'infants; sigui pel que sigui, la nostra societat té un problema.

Mai havíem vist tantes famílies que decideixen no tenir fills i les que sí que en volen comencen a pensar-hi a una edat de la mare que ja no resta gaire temps pel final de la probable maternitat. Si mirem el món d'avui dia hi veiem molts canvis, però hi ha una cosa que es manté inalterable i és l'edat que la dona deixa de ser fèrtil.

Què ha passat perquè algunes parelles no considerin important la seva descendència? Ens estem trobant en un món que, assolir reptes, en les feines, en la societat, en la vida en general, ho considerem important i moltes vegades aquestes fites que ens hem proposat fan que siguin incompatibles per poder formar una família. Els fills creen obligacions i despeses, i ens demanen invertir un temps del qual, per les circumstàncies en què ens trobem rodejats, no sempre disposem.

El sacrifici que comporta la criança dels petits i que anys enrere veiem natural, avui s'estudia damunt d'una balança i es valora la part positiva i negativa que pot repercutir en la parella. És una pena haver de programar el naixement d'una vida amb tants entrebancs!!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem