Baixarà el preu dels lloguers a Sant Cugat?

"És hora de que comencem a pensar en l’habitatge com un bé essencial i el traguem del camp de l’especulació i del negoci, diu Casamitjana

El 18 d’octubre, es va publicar el decret de la Generalitat sobre la regulació del preu dels pisos de lloguer. Va ser el resultat d’una demanda del Sindicat de Llogaters per tal d’intentar posar fre al despropòsit existent en moltes ciutats de Catalunya, entre elles Sant Cugat, on entre el 2014 i el 2019 s’han produït increments de més del 20% en els preus del lloguer.

 

El decret fixa un índex de referència dels preus per els pisos atenent la seva ubicació i les seves característiques, sempre respectant l’interès de l’arrendador, és a dir, del propietari. Llegint el decret un acaba gairebé marejat perquè contempla moltes situacions, excepcions, detalla les característiques han de tenir els pisos per poder-s’hi acollir i de com pot variar el preu depenent de si hi ha ascensor, piscina, aparcament zones comunitàries, etc.

Com ja advertia el Sindicat de Llogaters, és una llei de mínims, que molt probablement no abaixarà els preus de Sant Cugat. De fet, buscant pisos de lloguer a casa nostra, el més barat que es pot trobar és un de 52 m2 a la zona de l’estació per 1.050 €. No està malament!.  

Malgrat tot, el sector immobiliari pensa que la llei tindrà efectes molt negatius per els propietaris. De veritat podem pensar que una rebaixa d’alguns euros sobre un preu de més de 1.000 arruïnarà l’arrendatari?. No ens diuen les estadístiques que molts dels pisos en lloguer són propietat de grans tenidors que els tenen com un ingrés més?. Potser ja és hora de que comencem a pensar en l’habitatge com un bé essencial i el traguem del camp de l’especulació i del negoci.

 
Comentaris

Destaquem