Per què els que ho fan bé, han de pagar els plats trencats dels incívics?

"El sector comercial a Catalunya ha invertit des de l’inici de la pandèmia al voltant de 600 milions d’euros per habilitar entorns de compra segurs", explica Gaspa

Les noves mesures anunciades per la Generalitat per fer front a l’augment de contagis de la COVID-19, que impliquen limitacions significatives al comerç i el tancament de la restauració, han generat un clam unitari dels sectors econòmics que les consideren desproporcionades i gens efectives.

Al mes de març, els serveis essencials (comerç alimentari, drogueria, etc.) van estar al peu del canó per abastir la població i es van idear protocols de seguretat en els establiments. D’ençà, el sector comercial ha implantat estrictes mesures per garantir espais de compra segurs, mesures totes elles contemplades dins el “Pla Sectorial de Comerç per fer front a la COVID-19”.

El sector comercial a Catalunya ha invertit des de l’inici de la pandèmia al voltant de 600 milions d’euros per habilitar entorns de compra segurs (mapares, gel hidroalcohòlic, mascaretes, guants, resta d’EPIS, cartelleria, increment del personal de seguretat, gestió de torns dels treballadors, increment dels serveis de neteja i desinfecció, etc.).

Cal agrair als comerciants les efectives mesures preses, i sobretot cal agrair als compradors el seu comportament exemplar. Si tothom es comportés les 24h del dia, de la forma que ho fa quan està comprant, de ben segur que el índex de rebrot i contagis seria molt inferior.

Les mesures han de prioritzar i atacar els principals focus de contagi que, segons es desprèn de les dades de Sanitat, es localitzen en “la interacció social i en l’àmbit familiar”, i no en els centres de treball ni en els comerços, que han demostrat que compleixen la normativa i actuen de manera responsable per protegir la salut dels seus treballadors i clients.

S’està condemnant al col·lapse definitiu al sector comercial i de restauració, com ja s’observa en alguns llocs i especialment al centre de Barcelona on més del 30% d’establiments ja han tancat, fet que agreujarà encara més la crisi social i econòmica que ja estem vivint, i condemnarà a la pobresa desenes de milers de treballadors i , en la seva majoria, empresaris autònoms.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem