Bellaterra i Vallpineda, els nous barris de Sant Cugat?

El moviment territorial no és una realitat que afecta exclusivament a les Nacions sense Estat, com Catalunya, o als Estats ja consolidats

Sant Cugat fa anys que està fent bé les coses i prova d'això és la voluntat de barris forans per annexionar-se a la ciutat. Fa setmanes que se'n parla, l'EMD de Bellaterra, encara territori de Cerdanyola del Vallès, està començant els tràmits per annexionar-se a Sant Cugat, però no és l'únic barri que vol formar part de Sant Cugat.

Vallpineda, un petit barri de Molins de Rei que està situat entre Valldoreix i la Floresta també vol annexionar-se a Sant Cugat, en concret estan demanant integrar-se com a barri de la Floresta.

 

El moviment territorial no és una realitat que afecta exclusivament a les Nacions sense Estat, com Catalunya, o als Estats ja consolidats. Fa menys d'un mes un barri de Sitges feia una consulta per annexionar-se a Castelldefels i si tirem d'hemeroteca, veiem que cada any hi ha disputes territorials arreu d'Europa.

Aquests pròxims mesos anirem veient com evolucionen els clams de Bellaterra i Vallpineda per formar part de Sant Cugat però mentre esperem veure com es resolen els dos casos és un bon moment per reflexionar què han fet Cerdanyola del Vallès i Molins de Rei per tenir veïns tant emprenyats, que volen deixar de formar part dels seus municipis.

Perquè Bellaterra i Vallpineda puguin marxar dels seus municipis actuals els cal una indiscutible majoria veïnal a favor de l'annexió a Sant Cugat però amb això no n'hi ha prou, la relació que puguin tenir Cerdanyola del Vallès i Molins de Rei amb l'Ajuntament de Sant Cugat pot ajudar a desencallar aquests atzufats locals que s'estan gestant. Serà interessant veure quin paper juga cada actor, i anar entenent que si Sant Cugat és objecte de desig per tants veïns, és perquè aquí s'estan fent bé les coses.

 
Comentaris (1)
Isidre Marías Fa 11 mesos
El Sr, Feliu fa aquí un exercici bastant naïf d'allò que en diuen "escombrar cap a casa". El fet que a Vallpineda hi hagi qui es planteja de passar a formar part de StCugat té raons geogràfiques (de fet fan vida a la Floresta), més que no pas les que l'articulista adueix. D'altra banda, també podria haver posat en l'equació el fet que a la Floresta bull la idea de trobar alguna fórmula amb la que separar-se o cobrar autonomia en relació a aquest StCugat tant excel·lent que aquí es gl