El benestar animal no fa vacances

'El projecte de llei de protecció animal de l'Estat espanyol fa un gran pas enrere perquè el PSOE ha presentat una esmena que vol excloure els gossos de caça deixant-los desprotegits'

Setembre. Tornar amb energies renovades i una llista de bons propòsits. Els records d'estiu sempre són les vacances -qui en pot fer, és clar- mentre que l'actualitat sempre queda diluïda. Com que el món no s'atura, fem un repàs de les notícies relacionades amb el benestar animal més destacades de les darreres setmanes.

D'entrada, una gran fita ha estat l'exitosa recollida de signatures per buscar alternatives en l'experimentació amb animals per a cosmètics. Una iniciativa ciutadana europea que ha comptat amb més d'1,4 milions de firmes. Si tot va bé, d'aquí a sis mesos la Comissió Europea explicarà quines mesures proposa davant d'aquesta demanda popular.

Aquest estiu també hem celebrat de bon grat que l'Ajuntament de Barcelona expulsi el foie-gras dels àpats municipals i en denunciï el maltractament animal. D'altra banda, la ciutat holandesa de Haarlem ha sortit als mitjans perquè pretén prohibir els anuncis de carn a la via pública per reduir l'impacte climàtic. Si la moció impulsada pel partit ecologista tira endavant, l'any 2024 es convertiria en la primera ciutat del món que regularia aquest tipus de publicitat.

Malgrat tot, el projecte de llei de protecció animal de l'Estat espanyol fa un gran pas enrere perquè el PSOE ha presentat una esmena que vol excloure els gossos de caça deixant-los desprotegits. Sota el lema #MismosPerrosMismaLey, les entitats animalistes impulsen una recollida de firmes a través de Change.org per presentar-les a finals de mes al Congrés dels Diputats.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem