Benet Cortada

"Amb la perspectiva que dóna el temps podem concloure que el carrer està lluny d'acomplir amb la funció socialitzadora i de nova centralitat que se li va assignar"

Volpelleres és l'últim espai d'eixample santcugatenc, punts d'atracció per famílies joves en cerca d'un barri amable, bombolla d'irrealitat que ens regala el Sant Cugat life style.

La planificació de Volpelleres inclou un carrer per vianants, des de l'estació fins a la Masia de Can Canyameres; 10000 m² per comerços que han d'articular la via social i comercial dels veïns, coronats per la plaça de Rabassaires, àgora on respirar barri a cada cantonada.

 

Amb la perspectiva que dóna el temps podem concloure que el carrer està lluny d'acomplir amb la funció socialitzadora i de nova centralitat que se li va assignar. El fracàs del mercat municipal, llastrat per una ubicació incomprensible -l'anterior equip de govern el va emplaçar a l'inici del carrer al mateix temps que promocionava un clúster d'alimentació a l'altra banda del barri- i un sistema de recollida d'escombraries inadequat, per insuficient i brut, són rèmores pel desenvolupament dels usos que se li van assignar.

A més a més, la prohibició de circulació de vehicles no es respecta; cotxes a dalt i a baix a qualsevol hora del dia, furgonetes aparcades esquerra i dreta de l'empedrat del carrer, obviant els aparcaments gratuïts que es troben a escassos metres. El resultat és un terra degradat i pilones de seguretat literalment arrancades del terra per conductors amb molt poc respecte per les persones i pels béns comuns.

L'Ajuntament ha d'actuar urgentment per a solucionar aquests problemes, reorganitzant el model de recollida d'escombraries i actuant amb contundència contra cotxes i brètols. I posar en marxa un pla de dinamització comercial. És urgent i serà beneficiós per tots els santcugatencs

 
Comentaris

Destaquem