Benvinguda la Formació Professional

"Ha de contribuir a disminuir l'atur juvenil que a Catalunya ronda el 25%, ja que es tracta d'una oferta integrada de l'àmbit educatiu i laboral"

Malauradament, la Formació Professional s'ha vist, durant molt de temps i especialment a Sant Cugat, com la germana pobra de la formació. Semblava que els alumnes havien d'anar al Batxillerat sí o si un cop acabada l'ESO. Qualsevulla altra opció era considerada de segona fila o ni tan sols considerada pels mateixos estudiants i les famílies. I això malgrat el SOS de moltes empreses que es queixaven de no trobar persones formades en la professió que elles necessitaven.

Però de sobte s'ha girat la truita i al curs 2021-2022 més d'una tercera part dels alumnes que volien accedir a un curs d'FP es van quedar al carrer, i mai millor dit. I aquest canvi va agafar a Educació amb el peu canviat i va decidir incrementar el nombre de places disponibles en gairebé 7.600, el que significa un 34% més del que existia fins aleshores, arribant gairebé a les 148 mil. Pensem que és una sàvia decisió, ja que no solament pot cobrir les necessitats empresarials, sinó que ha de contribuir a disminuir l'atur juvenil que a Catalunya ronda el 25%, ja que es tracta d'una oferta integrada de l'àmbit educatiu i laboral.

No obstant això, i sempre hi ha un però, no s'ha quantificat el nombre de docents que l'augment implicarà, ni tampoc s'han fixat els orientadors que hi haurà d'haver en cada centre. Ara cal passar del paper a la realitat i concretar com es donaran a conèixer totes les possibilitats que ofereix el sistema, més enllà de les que ja tenim al municipi, perquè és difícil triar allò que es desconeix. Per això des de l'Ateneu es proposa col·laborar amb l'Ajuntament per fer de Sant Cugat a través de "La ciutat orientadora", per contribuir al coneixement del panorama formatiu i que tothom pugui trobar allò que cregui serà el seu futur.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem