Benvingudes comissions

'L'altre dia parlava de les comissions que ens cobren les entitats financeres i sense voler-ho, vaig acabar-les justificant'

Els bancs ens cobren comissions perquè, en teoria, ens ofereixen serveis, perquè han de mantenir una estructura, han de repartir beneficis entre accionistes, fer inversions, fer créixer l'economia... Hauríem de pagar les comissions contents, o almenys, hauríem d'estar disposats a pagar-les pels serveis prestats, però sincerament, no conec a ningú que les pagui amb un somriure, més aviat al contrari.

Dit això, que sembla obvi, crec que no paguem les comissions contents perquè no sentim que els bancs les mereixin. Perquè no han sabut comunicar el valor del seu servei o bé perquè realment el servei no s'ho val. Però si pensem en positiu, el servei s'ho val, però el llenguatge i els fets no els acompanyen.

El mateix que ens passa amb les comissions ens pot passar amb els impostos. Recordo quan fa anys amics de fora de Sant Cugat em deien, amb enveja sana, que a Sant Cugat s'invertien bé els impostos dels ciutadans, que la ciutat feia goig i era un referent nacional. Ho recordo, mentre pateixo la desafecció i l'obligació d'haver de pagar impostos a l'Estat espanyol, avançant l'impost de societats de forma fraccionada, finançant la hisenda espanyola d'acord amb els impostos de l'any passat, com si aquest haguéssim facturat el mateix, però... què passa si aquest any no hem facturat ni un euro? Sanció, incomprensió i més allunyament.

Fem-ho bé, generem retorn i intentem que el ciutadà, el client, el militant... estigui orgullós de pagar comissions, impostos o quotes. Només així estimularem el sentit de pertinença.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem