Better together

Article d'opinió de Navarro parlant de fer les vacances d'estiu amb el teu animal de companyia

Són molts els qui abandonen o deixen a casa uns dies sols o, les dues millors opcions si no es vol/pot marxar junts, contracten un/a passejador/a o deixen en residències (imprescindible tenir bones referències i recomanacions d'altri) els seus peluts, per viatjar durant les vacances. Altres diuen que no poden viatjar perquè tenen un gos i "és complicat". 

Vull desmuntar els mites sobre viatjar amb gossos, és bastant més fàcil del que sembla; vull animar i conscienciar a tothom qui té com a company de vida un gos (o més d'un, com és el meu cas) per atrevir-se a viatjar amb ells. Sense nosaltres, normalment, estan tristos i se senten abandonats. Qualsevol gos preferirà el trastorn d'un viatge (calor, fred, llocs desconeguts), que estar lluny nostre.

Enguany, que no hi ha la mobilitat turística habitual i calen restriccions, la gent ha optat per "fer país" i organitzar-se les vacances en destins més propers. Existeixen molts buscadors d'allotjaments "petfriendly", cada vegada se n'adhereixen més, les condicions són millors (alguns ni cal pagar per portar-los); hi ha més de cent platges aptes per a gossos en tot el territori espanyol, i unes 20 a Catalunya; i a la muntanya, menys als Parcs Nacionals en els quals 'No es pot introduir animals de companyia, en tot cas han d'anar subjectats per la persona responsable, com a mesura de conservació dels ecosistemes', els gossos poden gaudir d'espai lliure en plena natura. A la resta d'Europa viatjar amb gos és un fet normalitzat, ens hi afegim ja?

Així doncs, marxar de vacances no és inversament proporcional a tenir gos, una vida conjunta és possible...sempre, millor junts!

 
 
 
Comentaris

Destaquem