Beure a galet

'Perquè al final un ja pot desconfiar de tot i, sobretot, d'aquesta classe política que ens pren per babaus'

Llegeixo en un mitjà local que l'Ajuntament de Sant Cugat i Sorea posaran en marxa, com a principal acció per tal de reduir el consum d'aigua de la ciutat, una mesura que tindrà uns resultats espectaculars: reduir la pressió de l'aigua de la xarxa en horari nocturn; però no a tota la ciutat no, només en les zones més poblades, on hi hagi edificis de certa alçada, ja que aquesta mesura només la podran notar qui visqui en els pisos superiors.

Em sembla espectacular. Amb aquesta mesura es volen situar per sota dels 210 litres/habitant/dia. Al segon semestre del 2022 estàvem a 242,7 l/h/d i la mitjana que portem del 2023 és de 217,6 l/h/d. Però jo tinc unes dades de l'ACA que donen per Sant Cugat l'any 2021 un consum mitjà de 201 l/h/d. Algú ho entén? O són dades "manipulables" que poden augmentar o disminuir al gust del consumidor? Perquè al final un ja pot desconfiar de tot i, sobretot, d'aquesta classe política que ens pren per babaus.

Hi ha un tema que els afecta i del que passen xiulant, com són les grandíssimes fugues d'aigua que tenen en les xarxes. L'ACA reconeixia que en el 2021 es perdien 134 hm³ d'aigua per fugues. 134 hm³ és pràcticament un pantà de Sau (165 hm³) complet que es llença tal qual.

Això sí, nosaltres som els culpables de tot. De provocar el canvi climàtic, d'emetre contaminants atmosfèrics, de provocar aquesta sequera, de malgastar aigua, de buidar els pantans i de moltes coses més. Diem que ja n'hi ha prou! Que no ens facin més beure a galet!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem