La biblioteca de l'Institut Arnau Cadell

'Aquesta recuperació és una invitació a la lectura, a endinsar-se en el fabulós món de la cultura escrita'

Valldoreix i l'Institut Arnau Cadell estan de festa. Gràcies a l'esforç de la comunitat educativa s'ha recuperat la biblioteca de l'institut. S'ha ubicat a un edifici de planta octogonal, com els baptisteris renaixentistes o com la imaginària biblioteca de la novel·la d'Umberto Eco, El Nom de la Rosa, tal com ha recordat el director Miquel Rocasalbas. Això sí, la biblioteca valldoreixenca no és un laberint.

Aquesta recuperació és una invitació a la lectura, a endinsar-se en el fabulós món de la cultura escrita, una aposta de l'Arnau Cadell per recuperar el paper transformador de la lectura en la formació del jovent, que creix i madura durant els anys de l'institut. Els bons llibres ens obren horitzons i ens ajuden a entendre la vida.

La biblioteca ha estat batejada amb el nom de Marina Garcés, una filòsofa que ens convida a explorar els nostres límits, a conrear el pensament crític i cercar el compromís. Gràcies a aquesta iniciativa el nom de la Marina Garcés quedarà per sempre associat a Valldoreix, un luxe pel poble de Valldoreix i un referent d'alta cultura. Poc podia imaginar l'adolescent Marina que va visitar Valldoreix per primer cop, que algun dia es convertiria en un referent del pensament i que la biblioteca de l'institut públic d'aquell poble, acabat d'inaugurar, portaria el seu nom.

A la porta d'entrada de la biblioteca la Marina Garcés convida a endinsar-nos en la filosofia amb un text: "La filosofia és un llenguatge fonamental per aprendre a pensar de forma crítica. La filosofia no és útil o inútil, és necessària". Gràcies Arnau Cadell per aquest regal a Marina Garcés, que se'l mereix, i gràcies per aquest regal al poble de Valldoreix.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem