Biblioteques a domicili

'Pel que sé, no hi ha més biblioteques a Catalunya que ofereixin aquest servei; és una iniciativa pròpia de Sant Cugat, sorgida de les biblioteques del municipi, i cal felicitar-les'

Trobo exquisit el nou servei de préstec a domicili que ofereixen les biblioteques de Sant Cugat en el marc de la pandèmia actual. L'usuari pot fer la comanda per telèfon, per correu electrònic o omplint un formulari en línia. És a dir, que no cal que es desplaci a la biblioteca, com fins ara, per cercar-hi o recollir-hi el préstec en qüestió. Hi haurà un topall, això sí, que en el cas dels llibres, per exemple, serà de tres volums per mes. Però està molt bé, perquè no sols afavoreix l'usuari estalviant-li temps, també afavoreix que hi hagi menys moviment de persones en els centres i, per tant, que disminueixi el risc de contagi.

Com és comprensible, no estem parlant d'una modalitat permanent. La seva durada estarà subordinada a la durada de la pandèmia, cosa que vol dir que, un cop restablerta la normalitat, ja no ens portaran els llibres a casa. 

Cal tenir en compte que es tracta d'un servei de franc, sense cap cost per a l'usuari, i que, consegüentment, no seria sostenible. Si ara és possible dur-lo a terme, és perquè les mesures restrictives vigents a l'interior de les biblioteques han alliberat una mica el personal que hi treballa de les tasques que feia abans i es poden cobrir els desplaçaments que comporta el lliurament a domicili. Pensem que Sant Cugat és un municipi molt extens, amb molts districtes residencials i que no tots tenen biblioteca, com sí que la tenen Mira-sol i el barri de Volpelleres.

Pel que sé, no hi ha més biblioteques a Catalunya que ofereixin aquest servei; és una iniciativa pròpia de Sant Cugat, sorgida de les biblioteques del municipi, i cal felicitar-les. És tot un luxe que ens portin la cultura a casa.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem