Bon dia!

No podem negar que una paret acabada de pintar, una façana rehabilitada, un jardí cuidat, un carrer net, fan que Sant Cugat llueixi encara millor si és possible. Però a curt termini tot això pot provocar accidents entre els veïns. Que saltin els aspersors en el moment menys esperat i a una hora on se sap passaran transeünts, mulla. El soroll de la recuperació de les façanes, molesta. El camió de les escombraries que passa a les dues de la matinada trencant el silenci, desvetlla.

La paret acabada de pintar a la qual no se li posa un cartell, taca. Encara que pugui semblar tot inevitable, un petit gest ajudaria a fer que el bon humor de la població no es vegi interromput. Fins i tot podríem augmentar-lo, posant cartells amb una mica de xispa.

La risoteràpia s'ha comprovat científicament que allibera endorfines que produeix grans beneficis mentals i emocionals.

Imaginem que allà on han de saltar els aspersors hi hagués un cartell que digués: “si no té previst dutxar-se de 9 a 10 del matí, passi per la vorera del davant”. Allà on estan rehabilitant una façana posés: “La deixarem feta una meravella a joc amb les dones que passen cada dia per aquí (floreta obrera)”. Allà on passa el camió de les escombraries ..., bé aquí, podrien canviar l'hora. Al costat de la paret acabada de pintar es podria llegir: "Manué, no te arrimes a la pared que te vas a llenar de cal" (recorden aquesta tornada?).

Al final, tots aquests petits gestos només provocarien un somriure i una millora del benestar general. Encara que només és l'opinió d'aquesta humil servidora que avui haurà de deixar l'americana al tint per acostar-se a aquesta paret i porta els baixos dels pantalons mullats, per l'aigua de l'aspersor, que es va encendre mentre passava pel costat d'un verd jardí.

Un cop vaig llegir:

Un somriure significa molt. Enriqueix a qui la rep; sense empobrir a qui l'ofereix. Dura un segon però el seu record, de vegades, mai s'esborra (Anònim)

 
Comentaris

Destaquem