Bon Nadal als 9 polítics empresonats

"haguessin posat l'accent en la seva situació processal, molta gent ens hauríem sumat a aquesta reivindicació", diu Tolrà

Aquestes seran les terceres festes de Nadal que els polítics empresonats seran lluny de les seves famílies.

Certament, van trencar l'ordre constitucional i estatutari; van desobeir els lletrats del Parlament, van ignorar el Consell de Garanties Estatutàries, van trepitjar els drets de l'oposició, van saltar-se les resolucions del Tribunal Constitucional. Però són, al capdavall, bona gent que han comès errors polítics de primera magnitud i que estan pagant un cost personal altíssim.

 

És per això que no puc entendre l'ús que dels presos es fa. Massa sovint els utilitzen per als seus interessos polítics. Per exemple, quan el PDeCAT enviava cartes a la militància signades pels presos que responien a la voluntat i als interessos de l'expresident Puigdemont. O quan el President Torra va començar la seva vaga de fam. O quan aquí a Sant Cugat es treia dia i nit la seva imatge per a mantenir una alcaldia.

L'independentisme ha perdut una altra oportunitat d'or. Si en lloc dels seus presos, dels seus llaços grocs (recomano l'article d'Andreu Claret, "El meu llaç groc"), haguessin posat l'accent en la seva situació processal, molta gent ens hauríem sumat a aquesta reivindicació.

Però, al final, han posat els presos al servei d'un projecte polític del qual viuen. Massa sovint, qui va a visitar els presos fa una InstaStory a fora de la presó de Lledoners. O qui els escriu, fotografia les cartes i en fa un post a Instagram.

Per tant, des de la discrepància, però des d'un sentiment sincer, bon Nadal Josep, Jordi, Oriol, Carme, Jordi, Jordi, Joaquim, Dolors i Raül. Espero que, l'any que ve, pugui recuperar aquest article i comprovar que podeu passar les festes amb les vostres famílies.

 
Comentaris

Destaquem