Un bon parc i una bona escola són possibles

'Una escola és un equipament molt vulnerable i per això, la normativa la protegeix especialment i fa impossible ubicar-la dins d'una franja de 300 metres de distància d'aquestes infraestructures'

Voldria fer alguns aclariments respecte de les informacions i el manifest que circulen sobre la futura transformació del Parc del bosc de Volpelleres. Informacions que indueixen a malentesos i errors respecte del projecte d'aquesta escola i la seva afectació a l'entorn natural del parc on s'ubicarà.

Quan fa 20 anys, es va planificar el creixement de la ciutat a la zona de Volpelleres, es va decidir que l'entorn de la riera i les zones boscoses que configuraven el seu recorregut, seria la zona verda del barri i que als espais de conreu que l'envoltaven, s'ubicarien els equipaments públics. Així és com va néixer el Parc equipat del bosc de Volpelleres.

La ubicació escollida per a fer l'escola La Mirada, no és un dels espais inicialment previstos per a equipaments, però és un espai que fa 20 anys era un camp de conreu abandonat, separat de les zones més boscoses. El recinte de l'escola, ocuparà 6.000 m2 que representa tan sols un 5,6% de la superfície del parc. Aquesta ubicació és l'única possible després d'estudiar i descartar totes les altres de l'entorn proper, incloses les dels equipaments previstos fa 20 anys i que avui, són tots inviables per la legislació vigent de protecció civil, per la proximitat de l'AP7 i de la línia de Ferrocarrils de RENFE.

Una escola és un equipament molt vulnerable i per això, la normativa la protegeix especialment i fa impossible ubicar-la dins d'una franja de 300 metres de distància d'aquestes infraestructures. Tanmateix, pensem que les escoles cal ubicar-les al costat d'on vivim, per tal que hi puguem arribar caminant o en bicicleta. Els centenars de famílies que avui duen els seus infants als mòduls de La Mirada, alguns des del 2016, es mereixen una bona escola i que aquesta sigui dins del barri. Són ja massa anys de promeses i decepcions, no podem endarrerir més aquest projecte.

La construcció de l'escola, no reduirà ni el nombre d'arbres ni l'espai total del parc. Es traslladarà el sòl vegetal, es trasplantaran la majoria d'arbres i es replantaran tants o més arbres que els que no siguin trasplantats. De fet, s'ha encarregat un projecte específic per tal que els terrenys, avui erms, on havia d'anar l'escola inicialment es reforestin amb èxit i esdevinguin un espai més de bosc autòcton.

El compromís del govern amb aquest espai, tan necessari i estimat per les veïnes i els veïns de Volpelleres, és total. No permetrem que es perdi la qualitat ni l'extensió del parc. Estem compromesos amb què segueixi sent un espai del barri com és avui: un espai de passeig i pel gaudi de les gairebé 10.000 persones que viuen en aquest entorn.

Un molt bon parc, tal com és avui, i una molt bona escola, en contacte amb la natura, són possibles i compatibles. Aquest és l'objectiu i el projecte que farem realitat.

 
 
Comentaris

Destaquem