Cadira de rodes elèctrica

'Tots podem acabar en cadira de rodes i hem de col·laborar perquè la seva vida sigui el més feliç possible'

Fa uns mesos que em fixo molt en les cadires de rodes, sobretot en les elèctriques. Alguns cops, quan veig una persona amb una d'aquestes cadires, li pregunto per la seva experiència amb aquell model i em deixo assessorar. El motiu del meu interès és que el meu pare ha d'anar amb una d'elles.

Les cadires elèctriques donen una gran autonomia a les persones amb mobilitat reduïda i els permet fer una vida molt més normalitzada. Fa un parell de setmanes, el meu pare i jo vam anar en metro amb la nova cadira per fer una mica de pràctiques en l'àmbit del transport públic. Em va sorprendre molt l'amabilitat de la gent. Tothom que veia al meu pare l'ajudava: ens donaven indicacions sobre on podíem anar, ens aguantaven les portes dels ascensors i sempre es mostraven molt amables i amatents amb nosaltres. I pensava: quin goig veure que les persones amb discapacitat són tractades amb una amabilitat "extra".

Molts cops poden sentir més aviat que són un destorb, però son tot el contrari: un do per a la nostra societat que hem de cuidar. Tots podem acabar en cadira de rodes (es calcula que a Espanya hi ha 2,36 milions de persones en aquesta situació) i hem de col·laborar perquè la seva vida sigui el més feliç possible.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem