Cal tota la tribu per educar un infant

'Així entenem la Comissió Educativa de la Floresta l'educació; no com un lloc únic i parcel·lat sinó com un tot circular, amb molts elements interconnectats'

Un proverbi africà diu que cal tota una tribu per educar un infant i a la Floresta ens ho creiem. Martín Beristain, al seu llibre Viaje a la memoria, ens regalava aquesta conversa:

- Tu tienes la cabeza llena de cajoncitos, en las que metés y sacás cosas. En uno las ideas, en otro la lucha, en otro el trabajo.
- Y ¿cómo es pues? - Le preguntaba yo.
- Pues cómo va a ser, redonda en vez de cuadrada como vos, las cosas no están separadas.


Així entenem la Comissió Educativa de la Floresta l'educació; no com un lloc únic i parcel·lat sinó com un tot circular, amb molts elements interconnectats. El Barri, com a tribu, suma esforços des de les diferents entitats i agents educatius per tal de garantir que les criatures tinguin accés a una educació que les permeti desenvolupar-se com a persones crítiques. L'escola, el Cau, l'AFA, l'Olimpyc, l'Espai Jove i el Centre Obert ens coordinem per sumar esforços en temes educatius.

Per educar tan important és la tasca educativa com l'espai. Al barri falten infraestructures: ens cal una biblioteca, on tota la població, pugui tenir accés al plaer de la lectura; espais per al jovent; millores a l'equipament de Can Llobet portar a terme les activitats del Cau en condicions i molt més!

Ara amb l'estiu a tocar no tenim un espai adequat on poder dur a terme els casals d'estiu. Els casals són molt importants si volem cobrir les necessitats educatives i de lleure dels infants i la necessitat de les famílies de conciliar. Podrà l'ajuntament actuar com a tribu per col·laborar en l'educació dels nostres infants?

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem