Camins Amics

'Un bon grup de persones grans van sortir a fer d''inspectors de carrer', identificant els obstacles de les voreres de 3 itineraris de l'eix de vianants'

El passat dia 15 de juny vam celebrar una nova sessió plenària del Consell de la Gent Gran, en què vam revisar la feina feta pels 4 Grups Operatius de Treball que componen la Comissió Permanent. A poc a poc, van apareixent molt bones idees, que, ja comptant amb el vistiplau de l'Ajuntament, aniran esdevenint projectes de millora.

Per exemple, una campanya de revitalització dels Casals; una plataforma de serveis a domicili d'àudio, òptica, ortopèdia, fisioteràpia, podologia, perruqueria, neteja, informàtica, etc.; un banc de material de segona mà, com crosses, caminadors, cadires, llits articulats i grues i un fons addicional per millorar l'assistència domiciliària.

Però el que va cridar més l'atenció va ser el dels Camins Amics, un projecte que ja ha començat a funcionar, amb la col·laboració de la Policia Local, els Agents de Civisme i l'Oficina d'Accessibilitat. Amb ells un bon grup de persones grans van sortir a fer d'"inspectors de carrer", identificant els obstacles de les voreres de 3 itineraris de l'eix de vianants: escocells rebentats per les arrels dels arbres, rajoles trencades o rebentades, llambordes que belluguen, forats perillosos, passos estrets, etc.

Sembla que l'Ajuntament s'hi posa bé, perquè agraeix aquesta tasca i demana que la seguim fent amb més itineraris. La feina a fer és molta i com a gran bona notícia se'ns comunica que ja està prevista una partida de 200.000 € per arreglar les voreres, tot aclarint que per solucionar-ho tot caldrien 20 milions d'euros (sense comptar –naturalment- amb les necessitats d'alguns barris, com La Floresta). Així que, ciutadans que camineu pel centre de Sant Cugat, si teniu paciència, d'aquí a 100 anys, ja podreu transitar sense perill de caigudes i fractures.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem