Què hem de fer amb el Camp de Golf de Sant Joan?

'Un parc avui a Sant Joan representaria un cost social inassumible, seria infrautilitzar un recurs públic escàs com és el sòl en un moment d'emergència residencial'

Des del seu tancament el 2018, les 100 hectàrees que ocupen les instal·lacions del Camp de Golf Sant Joan han estat motiu de debat sobre l'ús que si li ha de donar a un espai que es va pensar com a eina de socialització de la pràctica del golf i que va fracassar en l'intent. Un milió de metres quadrats de sol públic llets per ser utilitzar sense necessitat de compensar a cap empresa privada. La rendibilitat del que es faci dependrà de la necessitat que cobreixi.

Al respecte, diverses associacions i plataformes demanen que l'espai es converteixi en un gran parc urbà, un espai verd monumental entre Rubí i Sant Cugat que serveixi per mitigar el canvi climàtic i fomenti la salut. A mi, sincerament, no se m'ocorre un exercici de banalitat més gran, de país ric: on està la preocupació per la manca d'espai per la construcció d'habitatges públics a preus assequibles? La cura pel medi ambient i la sostenibilitat demana fer un parc d'un milió de metres quadrats quan estem clamant per impulsar l'energia verda? A on? Al Priorat? El medi rural ha de seguir sacrificant-se per fer front amb les necessitats que tenim a la Barcelona metropolitana?

Com societat, hem d'assumir la responsabilitat que ens pertoca per viure on vivim i voler fer-hom com ho fem. Les nostres administracions han de ser ambicioses, i projectar a l'antic Golf un espai de futur que sigui exemple d'eficiència i sostenibilitat. Un parc avui a Sant Joan representaria un cost social inassumible, seria infrautilitzar un recurs públic escàs com és el sòl en un moment d'emergència residencial i orfandat de projectes públics reals de socialització de generació d'energia elèctrica.

 
 
Comentaris

Destaquem