Campanya solidaria '800 x 10'

"es tracta de buscar 800 persones o famílies que donin 10 euros cada mes per comprar els aliments necessaris per completar les cistelles amb els aliments bàsics"

En Miquel és el responsable del repartiment d’aliments de Càritas Sant Cugat i també és membre del consell d’economia de la parròquia. Fa uns mesos recordo que em va dir: “Mossèn hauríem de reactivar la campanya del 800 per 10, ja que si torna un moment de crisi hem d’estar preparats”. El Miquel m’ho deia quan el coronavirus encara no estava en el nostre horitzó, ni era previsible el gran impacte econòmic que tindria... I és que la cua de les persones que venen a demanar ajut a Càritas cada cop és més llarga. Ara ja frega les 500 famílies, i ha suposat un increment del 85% en dos mesos.

 

Aquesta campanya es va iniciar amb la crisi del 2009 i s’inspira en el micromecenatge: es tracta de buscar 800 persones o famílies que donin 10 euros cada mes per comprar els aliments necessaris per completar les cistelles amb els aliments bàsics que entreguem a les persones que truquen a la porta de Càritas. Crec que és un gest molt maco que tantes famílies de Sant Cugat (800!) col·laborin amb els més necessitats, això ens ajuda a ser conscients que hi ha persones molt a prop nostre que ho estant passant molt malament. És un petit gra de mostassa per a cada família que dona però que es converteix en una gran obra social.

 
Comentaris

Destaquem