Cans desprotegits

'Cada any, en acabar la temporada de caça, milers de gossos són abandonats i alguns matats de maneres terribles: penjats, tirats en pous, cremats...'

Sabies que el Govern que va modificar el Codi Civil per considerar els animals com a éssers sensibles ara ha presentat una esmena al seu propi projecte de llei de protecció dels animals en la qual els gossos i altres animals utilitzats per a la caça, guarda de bestiar i altres activitats específiques quedaran fora del seu àmbit d'aplicació?

Les condicions en què molts caçadors mantenen aquests animals són pèssimes: permanentment tancats en espais semblants a les gàbies, lligats a cadenes, bevent aigua bruta i dormint sobre els seus propis excrements. Cada any, en acabar la temporada de caça, milers de gossos són abandonats i alguns matats de maneres terribles: penjats, tirats en pous, cremats...

Des del Parlament Europeu indicaven que el tracte que es dona al nostre país a aquests animals està en contradicció amb els valors europeus, que no hi ha res que justifiqui que se'ls doni una empara legal diferent de la resta d'animals considerats de companyia; i que és incomprensible que modalitats de caça com la munteria amb rehala, prohibida a la resta d'Europa per la seva crueltat extrema, a Espanya estigui protegida i fomentada per les institucions públiques mitjançant subvencions i declaracions de bé d'interès cultural.

Aquestes i altres pràctiques extremadament cruels amb els animals han de desaparèixer ja; signa!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem