Més sobre canvi climàtic i transició energètica

"Es fa difícil pensar que podem créixer indefinidament", diu Casamitjana

Darrerament aquests temes estan molt sovint damunt la taula perquè entenem són bàsics pel nostre benestar personal i el del nostre planeta. Més enllà del gra de sorra que cadascun de nosaltres hi posem, cal saber que pensen fer els diferents estaments polítics i quines propostes concretes presenten per posar fil a l'agulla.

 

Tenim les accions que proposa el nou govern central acabat d'estrenar i que parlen d'"impulsar el creixement econòmic". Potser seria més adient parlar d'impulsar el "desenvolupament social i econòmic", perquè sembla clar que es fa difícil pensar que podem créixer indefinidament. També proposen aprovar una llei de canvi climàtic i transició energètica que fixi l'objectiu de les emissions de gasos d'efecte hivernacle i del consum d'energia. I ací s'introdueix la lluita contra els oligopolis elèctrics. A veure si aconsegueixen posar a ratlla les companyies dominants! I finalment es fa menció a la prioritat de la rehabilitació d'edificis des del punt de vista energètic, ecològic i social. Per començar no està malament!

D'altra banda la Generalitat de Catalunya ha publicat l'esborrany de l'Agència Catalana d'Energia, que a més de definir la seva naturalesa, finalitats, funcions i demès, pretén fixar els principis i estratègies de la transició energètica i com portar-la a terme. I això vol dir potenciar les energies renovables i impulsar l'eficiència energètica en el transport, la indústria, les empreses, el sector primari, la recerca i un llarg etc.

La música sona bé, però cal posar-hi la lletra i a ser possible sense demora no sigui que ja no hi arribem a temps.

 
Comentaris

Destaquem