Canvi de temps radical

Quan redacto aquest article som a dimarts 13 i queden poques hores pel canvi de temps que ha de fulminar 13 dies de setembre notablement anòmals pel que fa a temperatura

De fet, us vull destacar unes dades d’un observatori de la Catalunya Central a tocar de Calaf. És l’observatori de Pujalt, amb molta activitat meteorològica, fins i tot de formació i, també, d’astronomia.

Les dades de temperatura d’aquest punt, sense influències urbanes ni de cap altre tipus, van certificar un valor pel que fa a la mitjana dels 13 primers dies de setembre 1,4ºC superior a la mitjana que es registra habitualment el mes de juliol i 1,8ºC superior a la d’agost!!! Vaja, una barbaritat.


Doncs quan llegiu aquest article ja tindrem una nova massa d’aire amb valors una mica càlids al migdia, si bé inferiors als anteriors al canvi de temps, i valors força frescos en hores nocturnes.

S’haurà acabat engegar l’aire condicionat en segons quins pisos i edificis, com a mínim, en hores nocturnes.


La línia de tempestes pintava intensa. Molt probablement haurà deixat algunes tempestes intenses i amb enrenou. Tant de bo no siguin les últimes pluges.

El dèficit és enorme i convenen moltes situacions de pluges les pròximes setmanes i mesos per intentar compensar.

De moment, pel que fa a la temperatura, entrem en una línia, com a mínim, més pròxima a la normalitat. Sens dubte ho agrairem.

TEMPERATURES i PLUGES
Sant Cugat / Setembre 2016

DIA    MÀXIMA    MÍNIMA    PLUGES
  5              34º                21º               0
  6              33º                19º               0
  7              30º                19º               0
  8              30º                18º               0
  9              30º                21º               0
10              30º                18º           2 l/m2
11              31º                17º               0

 
Comentaris

Destaquem