Caos a Ribatallada

Article de Robirosa parlant sobre l'Anella Verda de Sant Cugat

Tinc un bon amic que és, com jo, periodista, però en aquest cas especialitzat en el món del motor. I aquest meu amic, personatge conegut i de renom, em deia: "Jordi, no sé com els estranya tant que Nissan marxi si tot a Barcelona sembla una croada contra els cotxes".

Òndia, vaig pensar jo, però si té raó. Jo els he de dir que a mi m'agrada caminar, que si puc deixo el cotxe al garatge, però que estic absolutament en contra de la crucifixió dels soferts automobilistes, sobretot si les alternatives no són viables.

I és que ara mateix anar des de casa meva, vora de la Biblioteca, fins al quiosc del Lluís o el Sàbat a la Rambla Ribatallada, és una aventura, una aventura perillosa en un traçat que, es miri com es vulgui, és un veritable nyap.

A l'Avinguda Pla del Vinyet camines per la vora compartint espai amb les bicicletes –el que sempre és un conflicte-, però la disbauxa arriba quan travesses la carretera de Gràcia i comences a veure el terra pintat de vermell i resulta que en accedir a Ribatallada has d'anar pel carrer, de cara als cotxes que et passen pel costat, mentre que les bicis van... per la vora. Demencial. La senyalització, fidel reflex d'aquest sense sentit, és un desastre. Si és cert que és una prova pilot, si us plau, ho deixin córrer.

A mi m'agradaria molt que les persones que ens governen no ens fessin la guitza. Reduir un carril de la circulació en aquests carrers no dona cap avantatge ostensible i, a banda del que he comentat, crearà un caos monumental de trànsit entre Àngel Guimerà i el col·legi Europa quan el jovent torni a estudi. Serà espantós i crec que els ciutadans no ens mereixem aquest tracte.

 
 
 
Comentaris

Destaquem