Cap burilla al terra

"Pensant en els joves i les seves inquietuds mediambientals, crec que hem de posar-hi èmfasi en l'educació de cara a reduir el consum del tabac al 5%"

Fa anys que soc activa en la lluita contra el tabac per motius de salut i ara sobretot per motius mediambientals. El que m'agradaria és que ningú s'iniciï en el consum del tabac i ajudar a qui vulgui deixar-ho a què ho faci. Per això cal ser més actius i fer més campanyes educatives i accions veritablement fermes per a regular l'ús de tota mena de cigarretes, així com la publicitat adreçada als joves. Tothom sap que el tabac és dolent per a la salut. Però cal dir que també ho és pel qui no fuma i sobretot pel medi ambient. Pensant en els joves i les seves inquietuds mediambientals, crec que hem de posar-hi èmfasi en l'educació de cara a reduir el consum del tabac al 5%. Recentment, a Barcelona s'ha prohibit fumar a les platges, sobretot per la quantitat de burilles que queden a la sorra i que van al mar. No s'ha prohibit fumar als xiringuitos, sembla que no els hi preocupa la salut. Aplaudeixo, però, aquesta valenta iniciativa que servirà per avançar en què no es pugui llençar burilles a terra. Els motius són evidents: són microplàstics amb substàncies tòxiques que alliberen al medi ambient i a l'aigua, contaminant 50 litres d'aigua per burilla. Tarden més de 10 o 15 anys en desaparèixer i són la causa de molts incendis amb la desaparició de massa forestal i de l'augment de les emissions de CO₂. A la nostra ciutat, no tenim platges, però tenim moltes burilles en parcs, en carrers, a la sortida de l'hospital General i en espais infantils. Sabent el mal que fa, hem d'aconseguir que Sant Cugat no tingui cap burilla a terra i menys fumadors.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem