De cara al futur: accions arriscades

'Proposo que siguem la primera ciutat del país que decideixi NO FUMAR en espais públics, per no contaminar el terra amb les burilles, ni l'aire amb el fum, i protegir la notra salut'

Aquests dies he llegit propostes per com volem que sigui Sant Cugat el 2050. Està clar que volem seguir potenciant la qualitat de vida i que cal buscar la manera que la destrucció del medi ambient i la contaminació de l'aire siguin mínimes. Aquesta pandèmia ens ha ensenyat molt en aquest sentit i crec que ara és el moment de fer accions pioneres de cara al futur.

La salut i qualitat de vida són molt importants i ens cal cuidar la terra i el medi ambient, si volem conservar-les. Sabem que la COVID-19 es transmet també per via inhalatòria i que estar en espais oberts i ventilats és el més segur i convenient. Sant Cugat ha estat un referent i un model d'èxit de ciutat per viure de manera sana i respectuosa amb el medi, i pensant en el futur, encara podem ser-ho més. 

Per fer-ho, proposo que siguem la primera ciutat del país que decideixi NO FUMAR en espais públics, per no contaminar el terra amb les burilles, ni l'aire amb el fum, i protegir la salut dels infants i de la gent gran i la nostra. El fum del tabac contamina i intoxica a tothom que l'inhala. Les burilles del tabac, carregades de tòxics, no són biodegradables i contaminen el terra i els aqüífers durant anys. 

Pensant en els altres quan es fuma, encara que sigui a l'aire lliure, el Barça va decidir que no es fumés en el camp i molts municipis han declarat les seves platges lliures de fum, sense que estigui prohibit. Seguint aquests exemples, proposo que de manera voluntària, fem de Sant Cugat una ciutat lliure de fum de tabac i burilles a terra en espais públics com les terrasses de cafeteries, restaurants, parcs infantils i en carrers de vianants. Us sembla que ho intentem?

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem