Per Carnaval, cridem ben alt: 'sense racisme ni sexisme'

'Un Carnaval sense disfresses hipersexualitzades, que tinguin en compte la diversitat cultural, que sigui sensible amb l'entorn, que fomenti la creativitat'

L'any passat les companyes de l'escola Collserola ja ho deien en un article: "No cal ser feminista per adonar-se que encara hi ha massa disfresses que promouen els estereotips tradicionals de gènere". Aquest any, rellegint-lo ens tornem a plantejar aquesta afirmació i ens preguntem, ha canviat res? Segurament sí, segurament el canvi de mirada ja hi és i segurament molt menys de l'esperat, també.

Com deien les companyes d'Escoles Coeducatives el 2022, "cal posar consciència" però aquest any volem anar més enllà, volem aterrar-ho i volem portar-ho a l'acció. Aquest Carnaval des de l'Escola Ciutat d'Alba ho cridarem ben alt! Mestres i famílies compartim reflexions i demanem obertament un carnaval lliure d'estereotips i racisme!

Un Carnaval sense disfresses hipersexualitzades, que tinguin en compte la diversitat cultural, que sigui sensible amb l'entorn, que fomenti la creativitat i desplegui un munt de disfresses lliures de violència, que ens recordi que el nostre carnaval va més enllà del rosa, el blau i dels oficis estereotipats i sobretot que no generi discriminació.

Set reflexions i una crida que creiem que ja no hauria de ser-hi, però que continuarem recordant cada febrer per poder seguir ballant i gaudint de la disbauxa d'uns dies màgics a Sant Cugat. El Carnaval treu el cap i és hora d'imaginar que tot això ho fem realitat, serà llavors quan el Carnaval sí que ho val!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem