Carrers

'Tenim personatges locals que ens han deixat, que han marcat una època i que des d'un paper més o menys conegut, han contribuït a forjar el que avui és aquesta ciutat'

Aquest article pretén fer una reflexió als nous responsables municipals i a la comissió de nomenclàtor, no sé si encara funciona com a tal. Es tracta de pensar en clau santcugatenca a l'hora de posar noms als nostres carrers i avingudes. Encara n'hi deuen haver alguns per batejar o canviar de nom i sobretot en un futur, hi haurà nous espais que s'urbanitzaran.

Tenim personatges locals que ens han deixat, que han marcat una època i que des d'un paper més o menys conegut, han contribuït a forjar el que avui és aquesta ciutat i parlo de gent de la cultura, però també de persones des de l'àmbit comercial, o associatiu. Si parlem d'artistes en tenim uns quants, començant per Grau-Garriga que ha fet deu anys de la seva mort, Tomas Aymat, Pla-Narbona, Rudolf Häsler, Pep Blanes, Teresa Farrés, Ernest Naté, Joan Tortosa, en Matarile, Joan Fàbregas i Pere Pahissa o en Joan i Miquel Cabanas, per dir-ne uns quants.

Però d'altres àmbits, tenim comerciants que van fer molta feina i que van donar molt del seu temps a la comunitat i poso el cas d'en Francesc Tobella, no hi havia activitat als setanta, vuitanta i noranta que no trobes en Siscu col·laborant en el que fes falta, o muntant el servei de so entre altres coses. En Francesc Tobella va ser un comerciant molt destacat i pioner que va donar un tomb a la imatge del comerç local i crec que mereix ser recordat com cal, igual que en Jaume Carré un altre precursor del comerç modern o la recordada Carmen Rojo.

O activistes culturals i socials com en Jordi Franquesa o Antoni Aguilera o el primer alcalde de la democràcia Àngel Casas. Segur que si anem fent memòria ens apareixeran molts més noms que mereixen que els homenatgem amb un carrer. Està molt bé que tinguem en el nostre nomenclàtor viari, avingudes i carrers dedicats a grans dones i homes de la cultura catalana i universal, però no descuidem la mirada local que explica d'on venim i com som.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem