Cartes dels lectors

Prou bufadors
Ja fa uns quants anys que periòdicament apareixen queixes sobre els bufadors. Ja se sap que no hi ha pitjor entenedor que aquell que no vol entendre. A qui correspongui: sàpiguen que els bufadors embruten i contaminen l’aire aixecant tota la polseguera i, a més, també contaminen acústicament. La tasca de neteja del sector on un viu, acostuma a durar un parell d’hores interminables i, a més, això sol repetir-se aproximadament cada dos dies. Després de passar el bufador, els cotxes aparcats al carrer queden amb una capa de pols, de tal manera que semblen abandonats, has de rentar el cotxe, i l’endemà torna a pas- sar el bufador per embrutar-lo novament. No cal dir que, a l’estiu s’han de tancar les finestres, perquè la brutícia, que aixeca la màquina, entra als habitatges. Els vianants s’han d’apartar, i tan sí com no, acaben respirant el núvol de porqueria que ha aixecat el bufador. Si us plau, per una neteja mes ecològica, respectuosa amb el medi ambient i amb les persones, prou bufadors.
Xavier Ramon

Nou curs, parvulari nou.
El curs 2011-2012 ha començat amb notícies gens bones. Per si no en teníem prou amb la interlocutòria del TSJC que pretén carregar-se la immersió lingüística malgrat que s’ha demostrat que és garantia del coneixement de les dues llengües oficials, a banda de ser un element clau per a la nostra cohesió socialels centres educatius de primària i secundària de Sant Cugat enceten un curs marcat, un any més, per les fortes retallades, massificació a les aules, insuficiència de personal docent, menys dotacions pressupostàries i supressió de la sisena hora. Però, enmig d’aquest panorama poc esperançador, hi ha una bona notícia: el nou parvulari del CEIP Catalunya. Un final feliç i merescut, després de més de deu anys reivindicant un edifici nou per als més petits, per part de l’equip directiu i de l’AMPA. Ha estat un govern catalanista i d’esquerres qui per fi va tirar endavant un projecte a l’alçada del que els nens i nenes de Mira-sol es mereixen. Si volem continuar confiant en el model d’escola pública santcugatenca com a referent educatiu, aquest govern, si segueix així, no podrà aprovar el curs.
Mireia Ingla Mas
Presidenta ERC Sant Cugat


A Josep Maria Balañà
Josep M., ens has deixat tot just quan la setmana passada a la Font dels Monjos de Montserrat havíem planejat algunes coses a fer els propers mesos; no ho podrem fer amb tu, però els teus amics dels arbrets de Montserrat continuaran.
Ja hem pensat plantar un nou arbre a la teva memòria com hem fet amb els altres teus companys de Barcelona i del mateix Sant Cugat a la nostra Santa Muntanya de Montserrat, símbol de la nostra catalanitat i, sobretot, de la teva.
Que la Verge de Montserrat, allà on tu vas començar la teva vida familiar amb la teva esposa Maria, t’aculli i et porti a la glòria del pare. Josep M., els teus companys et diuen un adéu per sempre.
Josep Castellvi

Com fer que Sant Cugat sigui una ciutat menys burgesa? (2)
Benvolgut Albert Portillo, (TOT 1269) estic completament d’acord amb tu en la teva crítica d’un Sant Cugat elitista i de cara a la galeria en la qüestió acadèmica. És trist l’horari de la nostra biblioteca. Potser faria falta una aula d’estudi de dues plantes (i no voler fer passar bou per bèstia grossa amb el que ofereix puntualment la Casa Okupa i la Casa de Cultura) per als estudiants. Jo estudio a la UAB i la biblioteca és oberta 24 hores, 365 dies l’any. No demano tant, però 16 hores al dia i sense tancar al migdia i obrint els diumenges, quina il·lusió! En relació a l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI), la tristesa és màxima amb l’oferta de només dos idiomes! A St. Cugat també ens falta un hospital, més escoles bressol públiques, no més escoles privades/concertades, més PROMUSA..., però, ai las!, ara amb l’excusa de la crisi...
Gent de l’Ajuntament, alcaldessa Conesa, potser no és la teva competència, però segur que si pressiones la Diputació de BCN i el Departament d’Ensenyament, segur que cediran ja que amb tants anys de CiU, ja s’ha aconseguit un St. Cugat de cara a la galeria i de façana i és molt reconegut arreu i, per tant, animo a què us ompliu la boca de les meravelles de St. Cugat tot estimulant la contractació a la biblioteca amb ampliació horària i l’EOI amb anglès, alemany, català, castellà, francès, polonès, xinès, àrab i, fins i tot, urdú! Ja veureu que bé us quedarà dir això i que sigui veritat i així, St. Cugat deixarà de ser una CiUtat d’aparador per començar a ser una ciutat amb les necessitats acadèmiques bàsiques cobertes.
Marc Guix i Areny

Sant Cugat turístic
He llegit al TOT Sant Cugat d’aquesta setmana la notícia que per descongestionar de turistes la ciutat de Barcelona els podrien derivar a través d’un bus turístic cap al Monestir. M’ha semblat preocupant, ja que la meva família i jo hem vingut a viure aquí atrets per la tranquil·litat, l’ordre i el civisme, que encara, sortosament, es respira al municipi. M’agrada que el meu fill creixi envoltat de zones verdes, gent amable i cordial. Però siguem realistes, els turistes també atrauen coses indesitjables com soroll, trànsit, negocis de lloguer de vehicles i bicis, motos, cotxes, hotels, badulaques, carteristes, pisos de lloguer per dies o setmanes, incivisme (borratxeres, pixades al carrer...), bars de nit, etc. Aquests canvis no es produeixen d’un dia per l’altre. És un canvi gradual que acaba canviant la realitat de les persones i dels indrets. Com a Barcelona ja estan així, volen escampar aquesta situació a altres municipis. La pregunta és: volem perdre el que tenim per convertir-nos en un barri perifèric de BCN? La gent que viu a zones com la Sagrada Família o Ciutat Vella em consta que són molt feliços de tenir tanta activitat, com també la gent que viu a Lloret de Mar, etc. Les grans preguntes són: volem aquest canvi per al nostre poble? Quins interessos hi ha al darrere? Necessitem els turistes? Volem preservar el nostre entorn? Haurem de marxar encara més lluny de la gran ciutat buscant qualitat de vida, pau i tranquillitat.
Josep Maria Figueras

 
Comentaris

Destaquem