Castells a l'antiga

L'actuació de les colles de Sant Medir que es va celebrar al barri de Sants va seguir aquest protocol i va esdevenir el debut dels Castellers de Sant Cugat amb aquest tipus de format

Al segle XIX i principis del XX, les actuacions castelleres no es regien per un torn ordenat de castells realitzats per cada colla participant, sinó que les colles alçaven les construccions que els venia de gust, en el moment que estaven preparats, sense tenir en compte què és el que feia l'altra colla. Aquest tipus d'actuació es va recuperar fa uns anys a Barcelona a la celebració de la festivitat de Santa Eulàlia, pel nombre de colles participants i amb el desig de fer més lleugera l'actuació al públic assistent.

L'actuació de les colles de Sant Medir que es va celebrar al barri de Sants el passat diumenge 10 de març va seguir aquest protocol i va esdevenir el debut dels Castellers de Sant Cugat amb aquest tipus de format. Certament l'actuació va ser molt àgil. En seixanta minuts les quatre colles participants van descarregar tres castells cadascuna i els respectius pilars.

Els gausacs van començar desmuntant el primer intent de 3 de 7, amb una mica de nervis als pisos superiors. Més tard van descarregar el 4 de 7, el 3 de 7 i el 2 de 6, a més de dos pilars de 4 simultanis finals.

Els Castellers de Sants, per la seva banda, van descarregar el 4 de 7, el 7 de 7 i el 5 de 7; els Castellers de la Vila de Gràcia van oferir el 4 de 7, el 5 de 7 i el 4 de 7 amb l'agulla, mentre que els Castellers de Sarrià van mostrar uns tendres 4 de 6 amb l'agulla, 3 de 6 i 4 de 6 que només van poder carregar.

La pròxima actuació és diumenge 17, en la celebració del 50è aniversari dels Castellers de Barcelona, amb 19 colles participants. Tornarem a veure una actuació a l'antiga?

Raül, et volem absolt i a casa!

 
Comentaris

Destaquem