Catòlics a Sant Cugat

'Sant Cugat és una de les ciutats més religioses de Catalunya i penso que aquesta realitat pot suposar un impacte molt positiu en la nostra societat pels valors que transmet!'

Aquestes darreres setmanes hem conegut les dades de l'Observatori Sociològic, encarregat per l'Ajuntament de Sant Cugat. Com a novetat, veiem que l'estudi reflecteix el nivell de religiositat de la nostra població: el 60% dels santcugatencs es declara catòlic i un 23,1% van a missa habitualment.

En l'estudi veiem que en els barris més vinculats amb la parròquia el nombre de creients és més alt, superant la mitjana del municipi: als barris del Coll i Coll Favà hi viuen un 62,5% de catòlics, al Nucli antic, un 65,1%, a sant Domènec i Parc Central hi ha un 67,6% de cristians catòlics, i a Can Mates i Volpalleres és on n'hi ha més, amb un 68,9%.

Això es podria explicar, en part, perquè en alguns d'aquests barris nous han vingut a viure famílies joves per portar els seus fills a les diverses escoles religioses de referència de Sant Cugat. I una altra de les dades destacades de l'informe és que les dones tenen més fe que els homes. Un 69,2% afirma ser religiosa respecte del 57,2% dels homes. Jo crec que Sant Cugat és una de les ciutats més religioses de Catalunya i penso que aquesta realitat pot suposar un impacte molt positiu en la nostra societat pels valors que transmet!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem