Censurar la lectura

'Molts més llibres estan afectats per la censura, tots els que aborden altres religions, qüestions de raça, esclavitud, identitat de gènere, orientació sexual, sobre la comunitat LGTBI...'

Segons publica un article de Ioda Noain de Nueva York, el mes de març de 2022 es va aprovar una llei als Estats Units que permet que qualsevol persona pugui sol·licitar que un comitè revisi el contingut de llibres, per determinar si han de seguir disponibles per als menors.

L'11 de desembre, un pare del districte escolar de Davis, Utah, s'acull a la norma per exigir que La Bíblia sigui retirada de biblioteques i de centres escolars perquè, segons ell, és un llibre pornogràfic i violent que conté sexe, violació, prostitució, incest, etc. La determinació del comitè ha estat que es mantindrà en els col·legits, però no podrà ser consultada per alumnes de primària i secundària perquè conté vulgaritat i violència. De fet, ja s'han retirat de diverses escoles. També en el mateix estat, el Llibre del Mormó, on la comunitat és molt nombrosa, han rebut el mateix tracte, pel que sembla hi apareixen batalles, decapitacions i segrestos.

Com podeu pensar, molts més llibres estan afectats per la censura, tots els que aborden altres religions, qüestions de raça, esclavitud, identitat de gènere, orientació sexual, sobre la comunitat LGTBI, o amenaci la masculinitat; tret d'una qüestió bàsica, les armes, que són fomentades des de la infància.

En llegir l'explicació que fa l'autora d'aquest article et quedes meravellada al pensar fins a on hem arribat, perquè la persona que demana la revisió dels llibres va dir que "Ja no n'hauria de llegir cap de sospitós, amb el títol en tindria prou".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem