Cerdanyola es rendeix

'De debò que no hi ha altra opció per crear habitatge social que urbanitzar les darreres àrees agrícoles del Vallès sud?'

Cerdanyola acaba d'anunciar la reactivació del projecte per urbanitzar l'entorn del Parc Alba, que, amb més de 400 hectàrees, és una de les últimes grans extensions de terreny per construir al voltant de Barcelona (de ben segur la darrera en aquesta zona del Vallès). L'objectiu d'aquest projecte és construir-hi un barri nou amb més de 5700 habitatges, un gran parc urbà, una àrea comercial i una d'empresarial.

Entenc perfectament que hi ha molts interessos en joc, sobretot dels promotors i els propietaris, i que l'emergència habitacional semblaria justificar en part aquest projecte, però em resisteixo a creure que per lluitar contra l'escassetat d'habitatge públic, hàgem de renunciar a l'últim gran espai sense construir del nostre entorn, ignorant altres realitats com l'emergència climàtica, a la qual se suposa que també hem de donar resposta. ¿De debò que no hi ha altra opció per crear habitatge social que urbanitzar les darreres àrees agrícoles del Vallès sud?

Com un regidor de Cerdanyola m'ha fet notar, l'espai en qüestió està programat des dels plantejaments del Franquisme (pla comarcal de 1967 i PGM de 1976), i només la pressió popular i els tribunals (que han anul·lat diversos plantejaments) han pogut preservar-lo parcialment fins avui en dia.

Amb aquest breu text, voldria fer una crida a la consciència de tots plegats i agrair la mobilització dels ciutadans de Cerdanyola en la protecció d'aquest espai, el darrer corredor verd que podria connectar els parcs naturals de Collserola i de Sant Llorenç del Munt-Serra de l'Obac (si mai féssim una passarel·la perquè la fauna pogués superar els 16 carrils de l'eix B-30/AP7).

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem