Ciutat Amiga dels Animals?

'Vinga, animeu-vos, no us quedeu només amb el 'títol' que vau aprovar ja fa 16 anys, integreu activitats de Benestar Animal, hi ha molta feina per fer'

El mes de novembre de 2005 Sant Cugat es declarava Ciutat Antitaurina i Amiga dels Animals un cop aprovada una moció presentada per ERC. A més, l'Ajuntament té un regidor de Benestar Animal, en Francesc Carol. I, encara més, la ciutat compta amb un seguit d'organitzacions animalistes com la Plataforma Animalista PAS, El Cau Amic i La Ciutat dels Gats.

Així doncs, per què no fa un pas més i dins l'oferta educativa als centres escolars, que promou també l'Ajuntament, el Pla de Dinamització Educativa, integra algunes activitats relacionades amb la tinença responsable, la promoció d'adopcions, l'empatia cap als animals, els beneficis i també compromisos/responsabilitats de tenir animals de companyia, fer entendre a la societat que 'no són un regal', fer-la també sabedora de casos reals de rescats i adopcions, de projectes com el d''abandonament zero', de la diferència entre una gossera i una protectora...?

Actualment hi ha 210 activitats i tallers. Com pot ser que només hi hagi 2 activitats que s'hi acosten? Una de sensibilització vers la discapacitat visual i la seva prevenció en la qual es descobreix com treballa un gos pigall i com actuar davant seu; l'altra és una visita a l'Hípica Cal Caldés per conèixer les característiques del cavall, el seu estil de vida, l'alimentació, el llenguatge de l'animal i la relació entre els cavalls i els humans.

Vinga, animeu-vos, no us quedeu només amb el 'títol' que vau aprovar ja fa 16 anys, integreu activitats de Benestar Animal, hi ha molta feina per fer, demaneu col·laboració amb les entitats animalistes santcugatenques si ho necessiteu, tanqueu el cercle!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem