Ciutat inclusiva

'Al nostre municipi hi ha més de 500 famílies que tenen una persona amb alguna discapacitat al seu nucli familiar'

Des de Ciutadans Sant Cugat sempre hem pensat que al segle XXI, tota ciutat capdavantera ha de ser tant innovadora i sostenible com inclusiva: aquest és el Sant Cugat que volem. Al nostre municipi hi ha més de 500 famílies que tenen una persona amb alguna discapacitat al seu nucli familiar. En aquest sentit, Sant Cugat està molt lluny de ser un model referent i, fins i tot, ciutats veïnes ens van al davant; de fet, aquestes famílies santcugatenques només comptem amb la poca informació i la bona voluntat de les treballadores socials.

Per aquest motiu Cs Sant Cugat presentarà una moció al ple de juliol per sol·licitar al consistori l'aprovació d'una oficina municipal d'atenció a la discapacitat de manera que es pugui centralitzar tota l'ajuda a aquelles persones que ho necessitin. La funció de l'oficina seria informar de les gestions que s'han de realitzar a serveis socials pels diferents tràmits en funció de les necessitats de l'afectat i, per altra banda, donar suport en la tramitació de tots i cadascun dels ajuts als quals es pot optar en funció del grau de discapacitat. D'aquesta manera es donaria un suport personalitzat, integral i complet, no només burocràtic sinó també tecnològic per les famílies que tinguin dificultats.

Demanarem també comptar amb un espai obert on fer ponències relacionades amb la discapacitat: hem de canalitzar-ho tot en un mateix punt i ser un referent com a ciutat, si tenim una oficina d'atenció al ciutadà, per què no, una oficina d'atenció a la discapacitat?

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem