Ser i fer ciutat

"Només si ens enfortim com a comunitat podrem continuar sent i fent la ciutat que estimem"

En el marc del #DiaMundialdelesciutats les persones expertes diuen que en el 2030 un 60% de la població mundial viurà en una ciutat. Així doncs el paper de les ciutats és i serà molt rellevant davant els reptes majúsculs del país i del planeta. No em cansaré de reivindicar-ho i a l'hora de lluitar per tal que els municipis tinguem més autonomia i més recursos.

Sant Cugat fa molts anys que va prendre la decisió sobre què i com volia ser quan fos gran. Gràcies a la feina de molta gent que va entendre que fer ciutat requereix molt treball, diàleg i consens polític, Sant Cugat es va convertir en una ciutat atractiva i referent. Precisament, gràcies a com és, ho té tot a favor per afrontar nous reptes i adaptar-se a la resiliència climàtica. Tanmateix, tot i tenir un punt de partida favorable, tenim molta feina a fer.

La recuperació de la Covid-19 i la forma en què planifiquem, construïm i gestionem Sant Cugat serà clau en aquests pròxims anys per afrontar, amb fortalesa, els reptes que tenim com a ciutat. Per això cal recuperar els indicadors econòmics que ens feien ser una ciutat referent, avançar en la descarbonització de les infraestructures, incorporar solucions basades en la natura i en la tecnologia així com impulsar, en la gestió de la ciutat, la ciència R+D+I. També cal afrontar el repte demogràfic així com desencallar i recuperar la construcció d'habitatge accessible fins a assolir les ràtios de les ciutats europees amb les quals ens agrada emmirallar-nos, ciutats que treballen per incloure tothom.

Només si ens enfortim com a comunitat podrem continuar sent i fent la ciutat que estimem.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem