Em comenta un amic que fa uns dies, en una conversa amb els amics dels seus fills, els va preguntar si sabien què era el Ramadà i li van explicar algunes pràctiques (cosa que em sembla molt positiva). Després els va preguntar si li podien dir alguna cosa sobre la Setmana Santa i els nens no sabien res.
Aquesta anècdota és un petit indici del declivi del coneixement de la cultura religiosa en el nostre país i això és un empobriment cultural. Seria una pena que quan un nen entrés al Monestir no tingués elements identificatius del que hi ha i que li sembli tan exòtic com un temple Hinduista de l'Índia. Si no sabem qui són Abraham, Moisès, Sant Pau, quines són les paràboles més famoses de l'evangeli, què significa la creu o què són els monjos de Montserrat perdem una clau hermenèutica imprescindible per conèixer la nostra història.
Perquè la nostra cultura durant segles s'ha desenvolupat sobre una cosmovisió cristiana i, si no la coneixem, no la podrem comprendre en profunditat. En aquest sentit, crec que la classe de religió (que no és catequesi) té un paper important en l'educació. Ja que, inclús pel qui no s'identifiqui com a cristià, el pot ajudar a entendre i estimar més la nostra cultura i la nostra història.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.