Coeducació i la prevenció de violències a la infància

'Créixer en un entorn segur i lliure de violències és essencial per al desenvolupament integral d'una persona'

La infància és una etapa crucial en l'adquisició de valors que ens ajudaran a conviure en societat al llarg de la vida. Créixer en un entorn segur i lliure de violències és essencial per al desenvolupament integral d'una persona. És aquí, on la coeducació es presenta com una eina clau per a ajudar els infants a identificar i a actuar davant de patrons de comportament que poden derivar a conductes violentes o discriminatòries. Però què podem fer?

És important promoure la igualtat de gènere, evitant la transmissió d'estereotips de gènere i promoure la idea que totes les persones tenen un valor propi independentment del gènere. Oferir models positius que trenquin amb allò tradicional, generar un debat constructiu envers la diversitat del nostre entorn més proper, pot ajudar els infants a ser crítics amb aquelles conductes i actituds violentes generades per causes discriminatòries.

Educar les habilitats socials fomentant l'empatia i la comunicació d'una manera oberta i respectuosa permetrà als infants desenvolupar habilitats d'escolta i expressió de les emocions. Ser capaç de posar-se al lloc de l'altre a l'hora de resoldre conflictes i poder expressar amb assertivitat els pensaments i creences pròpies els permetrà construir relacions saludables i prevenir conflictes que puguin derivar cap a la violència.

Crear espais segurs, a casa i a l'escola, on puguin expressar de manera oberta i segura el malestar provocat per algunes actituds i conductes del seu entorn a un adult de referència que els pugui guiar, serà clau per evitar i, fins i tot, trencar cicles violents.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem