Colles padrines

'Aquest diumenge 5 de maig, els de la camisa verd Collserola visiten una de les seves colles filloles, els Castellers de Cerdanyola, que celebren la Diada del Roser de Maig'

En el món casteller les colles padrines són les que ajuden en els primers moments les agrupacions que volen esdevenir colla castellera i les acompanyen en la seva primera actuació pública. Normalment, aquesta tria la fa la colla en formació, i els motius poden ser molt variats: per proximitat geogràfica; perquè la colla padrina ha assessorat i fins i tot dirigit els primers assaigs de la colla que s'està formant, o per simples raons de calendari.

Tot i que els Castellers de Sant Cugat, als seus inicis, van tenir un assessorament intens dels Minyons de Terrassa, aquesta colla no va ser padrina per raons de calendari, i les colles padrines que van compartir plaça a la presentació oficial dels Gausacs, el 30 de juny de 1996, van ser els Castellers de Barcelona —que destaca per la quantitat de colles que ha apadrinat— i els Xics de Granollers.

Igualment, els Castellers de Sant Cugat han apadrinat dues colles: els Castellers de Cerdanyola, el 1999, i els Castellers of London, el 2017, malgrat que la seva presentació oficial va ser el 2015. Precisament, aquest diumenge 5 de maig, els de la camisa verd Collserola visiten una de les seves colles filloles, els Castellers de Cerdanyola, que celebren la Diada del Roser de Maig i coincideix amb el 25è aniversari de la seva presentació oficial.

A part de la colla amfitriona i dels Gausacs, hi serà una tercera colla que també vesteix de verd, els Castellers del Riberal. Aquesta actuació, els Castellers de Sant Cugat se la prenen com una oportunitat de fer una nova passa endavant en la bona evolució que estan mostrant aquest inici de temporada.

Gausacs, amunt!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem